Biografie

Lisa De Rijcke (1990) is sinds 2014 sopraan bij het gregoriaanse ensemble Psallentes o.l.v. Hendrik Vanden Abeele. Met hen zong ze onder meer de opnames van de CD’s “Triptycha” en “Beghinae II”.

Lisa zingt als soliste bij het Vlaams Muziek Theater. In 2016 vertolkte ze de rol van Riquette in de operette “Victoria und ihr Huzar” tijdens een vier maanden durende tournee. In 2017 zong ze de rol van Lisi en Frederika in de operette “Der fidele Bauer”. In 2018 zal ze bij het Vlaams Muziek Theater te horen zijn als Christel von der Post in de operette “Der Vogelhändler”.

Samen met Tineke Van Ingelgem en Joëlle Charlier zingt Lisa de kinderopera “Hansje en Grietje” in een productie van Opera Caramba. Lisa vertolkt hier de rol van Grietje.

Met het vocale en instrumentale ensemble Canto Coronato o.l.v. David Catalunya zong ze onlangs de première van de nieuwste reconstructies uit “Las Huelgas Codex”, integraal live uitgezonden op Klara vanop het Laus Polyphoniae festival.

Ook werkte ze mee aan verscheidene producties met o.a. BachPlus, deFilharmonie en Aquarius. Als soliste zong Lisa o.a. met het Da Capo orkest, het OostVlaams kamerorkest, Rosario consort, Dick Van Der Harst, Boyan Vodenitsjarov en Constellationes Musicales.

Lisa volgde verschillende internationale masterclasses, waaronder de zomercursus in het prestigieuze “Mozarteum” te Salzburg bij Tom Krause. Daarnaast volgde ze nog masterclasses bij o.a. Jard Van Nes, Maarten Koningsberger en Lena Lootens. Ze liet zich
verder ook coachen door Tineke Van Ingelgem.

Op 11 jarige leeftijd startte ze haar zangstudies bij Frederik Meireson. Aan het Lemmensinstituut behaalde ze haar masterdiploma bij Dina Grossberger. Aan het Koninklijk Conservatorium Brussel behaalde ze haar lerarendiploma.

Lisa is als zanglerares verbonden aan de muziekacademie van Lebbeke en Dendermonde.